Historisch pand in de verkoop

Cultuurhistorie midden in een bosrijke omgeving met weidse uitzichten en houtwallen, gecombineerd met het typisch Twentse coulisselandschap, dat is ‘t Vaneker. Vanaf 1940 is in het midden van dit gebied een legeringscomplex gebouwd door de bezetter. De ruim honderd gebouwen dienden voor verblijf, werk en ontspanning. De gebouwen zijn zoveel mogelijk onopvallend qua ligging en stijl gebouwd en met een duidelijke, landelijke uitstraling. 

Vind je het belangrijk dat een huis leeft en karakter heeft? Hou je van authentieke elementen, robuuste materialen en bijzondere details? Dan is wonen in één van de historische panden in ’t Vaneker precies wat je wilt. 

Z87 vrijwel geheel in oorspronkelijke staat
Z87 is in het voorjaar van 1941 in opdracht van de Luftwaffe gebouwd als technische werkplaats voor het rijdend materieel op de vliegbasis. In het voorste gedeelte van dit pand vond met name onderhoud plaats aan voertuigen. Deze onderhoudsgarage was voorzien van allerlei technische voorzieningen. Z87 heeft aan de linkerkant vier stallingsruimten en twee inmiddels afgebroken garagecomplexen. De bovenruimte van Z87 werd als kantoor voor het personeel gebruikt. Het gebouw is in landelijke stijl gebouwd, met daken voorzien van z.g. Wolfseinden (Sallandse stijl). Op de vernieuwde inrijdeuren na, is Z87 nog vrijwel geheel in oorspronkelijke staat.

Eind mei gaat het historische pand Z87 in de verkoop. Dit pand is geschikt voor bewoning door maximaal twee gezinnen/huishoudens.

Procedure en kijkdagen

Omdat het een dusdanig bijzonder pand op een speciale locatie betreft en om iedere belangstellende een gelijke kans te geven, is gekozen voor verkoop bij inschrijving. Belangstellenden krijgen de gelegenheid op vastgestelde dagen het pand te bezichtigen:

ZATERDAG 25 MEI EN DINSDAG 28 MEI ZIJN ER KIJKDAGEN. ZATERDAG TIJDENS DE KAVELINFORMATIEDAG VAN 13.00 TOT 16.00 UUR EN DINSDAG VAN 15.30 TOT 17.30 UUR.

Dit betreft inlooptijden. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. De makelaars van Ten Hag Makelaarsgroep en Snelder Zijlstra Makelaars Enschede zijn ter plekke aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Iedereen heeft tot uiterlijk donderdag 20 juni 2019, 12.00 uur de gelegenheid een bieding in te leveren bij Ten Hag Makelaarsgroep of Snelder Zijlstra Makelaars Enschede, waarbij het minimale inschrijfbedrag van Eschbeekweg 42 € 395.000,- k.k. is. 

Meer informatie

Het pandpaspoort en alle documenten vind je hier.

Hoofdfoto Z87
Historisch Pand Footer